Home Events ‘Breath in Motion’ with Monika Körschner / OWC Antwerpen

‘Breath in Motion’ with Monika Körschner / OWC Antwerpen

Breath in Motion
Open Floor Dansworkshop dagen
Dans, Beweging, Adem

Een uitnodiging om via dynamische dans, mindful bewegen en adem oefeningen, vertrouwd te raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen en doorvoelen in aanwezigheid in ons los maakt en aanraakt.

Vertrouwd raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen, dansen en doorvoelen in de aandachtige aanwezigheid van dit moment losmaakt en aanraakt. Transformerend ruimte creëren voor je authenthieke ‘core’ zelf door vol-ledig, vol-uit te ademen in beweging.

Deze 2 dansdagen die gezamenlijk of los te volgen zijn, zijn een uitnodiging om via dynamische dans, mindful bewegen en adem oefeningen, vertrouwd te raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen en doorvoelen in aanwezigheid in ons los maakt en aanraakt. Om te onderzoeken hoe we via het belichamen, bewegen, ademen onze diepste gevoelens en oude opgeslagen gevoelens ruimte kunnen geven in aanwezigheid. Waardoor er transformatie in alle eenvoud kan plaatsvinden en het leven betekenisvoller, rijker en vervullender kan maken.

Terwijl je dit leest… waar voel jij in je lichaam je ademing? Waar begint deze, waar eindigt deze? Verandert deze, nu je gewaar wordt van je ademing? Wat is de textuur van je ademing, het tempo, ritme? Adem is het verschil tussen leven en dood, tussen ingehouden en voluit leven, tussen afwezig en aanwezigheid, tussen wel en geen beweging.  Om ons immuunsysteem te versterken, om te kunnen ontspannen en om onze onze authentieke ‘core’ zelf te ervaren moeten we in alle diepte, lengte, volheid en vol-ledigheid ademen.  Dansen laat je op een organische wijze vanzelf dieper, voller ademen. Tegelijkertijd laat adem alles bewegen, zonder adem is er geen dans.

Gedragen door
* de universele bewegings-hulpbronnen van Open Floor dans
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* adem oefeningen gerelateerd aan de kracht en wijsheid van de elementen aarde, vuur, water, lucht en ether
* eenvoudige  oefeningen  die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het ‘dagelijkse’ leven
ontstaat er een veilige creatieve liefdevolle omgeving om dit verdiepende onderzoek naar aanwezigheid aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid.

Deze dansdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers.

“In this very breath that we now take
lies the secret that all great teachers try to tell us.”
– Peter Matthiessen –

DATA
Zondag 20 februari