Home Events Ongoing group Workshop Wheel of Being – Ongoing Group with Monika Körschner (Bergen/NL)

Wheel of Being – Ongoing Group with Monika Körschner (Bergen/NL)

‘Wheel of Being – Body, Beat, Breath, Befriend’
Open Floor Jaargroep
Dans & Ritueel

Een combinatie van 6 binnen & buiten dansdagen om de maand  & tussentijds inspiratie met dans, muziek en ritueel.
Deze jaargroep is een uitnodiging om jezelf te gronden in je lichaam, hart en ziel & om vriendschap te sluiten met wie je al bent.

De Berkeley, Bergen
24 september 2022 t/m juni 2023
Een combinatie van 6 dansdagen om de maand  & tussentijds inspiratie met dans, muziek en ritueel.

Of kijk voor meer informatie op https://embodieddance.nl/news/36/72/Jaargroep-Wheel-of-Being.html

We dansen we met onszelf. We leren nog meer te voelen en de behoeftes te volgen van ons fysieke lichaam.  We stemmen af en luisteren naar ons emotioneel lichaam, ons hart, onze hartslag, ons ritme, onze unieke essentie. .
We dansen samen.  Iedere ont-moeting op deze reis is een spiegel van ons eigen hart. Zijn leegte en volheid, zijn trots en schaamte, zijn problemen en vreugde, zijn wijsheid en onschuld, zijn verlangens en gulheid, zijn begrenzingen en limieten.
We dansen met onze ademing. De geest, de levenskracht die door ons heen beweegt. De prana die onze unieke essentie verbindt met het energieveld om ons heen.
We dansen deels buiten in de natuur. De natuur is voedend voor ons wel-zijn. Buiten wordt ons perspectief letterlijk weidser, we ontspannen, we ontvangen meer en we openen ons voor een grotere ruimte van intuïtie en inzichten.
We dansen met wie we al zijn. Het punt is niet om te proberen onszelf te veranderen. Dansmeditatie gaat niet over proberen onszelf ‘weg te gooien’ en iets beters te worden. Het gaat over erkennen, eren en vriendschap sluiten met wie we al zijn. Dat is de grond van onze dansen, dat is wat we onderzoeken, ons zelf leren kennen met enorme fascinatie en interesse.

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact met me (Monika) op via 06-12602244 of [email protected]